TV2-FYN 5/3 1999 kl. ca. 19:40 - Journalist Sandie Hansen interviewer technomusiker Lars Fuhr og multikunstner Hygieiner.

Sandie: Så er det blevet café-tid. Der er ingen grund til at følge den slagne vej for at blive til noget. Det skal vi møde et par eksempler på her i café fredag, godaften. Vi starter i det musikalske hjørne med sangen "Ej blot til nød". Velkommen til Hygieiner og hans backing-gruppe.

"Ej blot til nød" spilles med Hygieiner (siddende i sin fiasko), sang (live) og plastikblæser (playback), Ole Vedby, midikeyboard (playback), Mikkel Olrik, grisebas (playback), Sofia Hagström, Katrine Bidstrup og Mia Walther, alle korsang, rytmeinstrumenter, plastikblæsere (playback) og dans (live).

Sandie: Du må gerne komme her ned, Hygieiner. Lars Fuhr, du er selv musiker; kan man godt udgive sådan noget som det her på CD?
Lars: Øh… det er jo så blevet gjort, og jeg vil da absolut mene, at… når man har et så stort et baggrundsland, som Einer har her, så skal man da absolut ikke holde sig tilbage.
Sandie: Hvordan har du fundet på de ting du har udgivet; det er jo ikke noget man normalt hører på CD, sådan noget som det her..?
Einer: Det kommer helt af sig selv; jeg kan slet ikke blive fri…
Sandie: Hvordan laver du det?
Einer: Det starter vel mest med, at jeg skriver et digt, og så laver jeg en melodi på et andet tidspunkt, og så tilpasser jeg digtet efter melodien. Det er rent puslespil.
Sandie: Altså, nu snakkede vi om i starten, at man kan godt blive til noget selvom man ikke følger den slagne vej, og du er jo ikke en helt almindelig musiker, kan man sige..
Einer: Nå?!
Sandie: Hvem er Hygieiner?
Einer: Jeg er meget almindelig, jeg er faktisk den eneste almindelige
Sandie: Hvordan vil du beskrive dig selv?
Einer: Arh, det kan godt være, jeg er lidt smånaiv - til vores teknologiske samfund. Jeg sætter meget pris på at hygge mig og have det fornøjeligt. …gøre tingene så minimale som muligt.
Sandie: Nu kan vi se, nu er de er ved at flytte stolen herovre bagved…(Einers børnetelefon ringer og afbryder)
Einer: Ja, hallo, det er forkert nummer.
Sandie: Nåh, øh..høhø…(S. vender sig mod Lars) jeg kan spørge dig, imens Hygieiner sidder og svarer sin telefon: Hvad synes du om det her musik?
Lars: Jeg fik jo tilsendt pladen i går og har hørt lidt på den i går og i dag… og jeg vil sige, at jeg bliver opstemt og glad af at høre på den og det er…
Einer: (Giver Lars hånden med sin "Goddag mand økseskaft") Tak skal du ha’!
Lars: …det var så lidt. ..det er en meget vigtig ting i vore dage, at man kan høre noget, man bliver glad og opstemt over. …og det er ikke mindst på grund af at lydbilledet er, som det er på pladen, som jeg holder meget af. Det er teksterne og sammensætningen, den måde, som det er bygget op på, som jeg ikke har hørt i utrolig lang tid. Det minder lidt om noget… noget gammelt noget, som man lavede, da man gik på højskole, og så’ noget der, men altså det er det ikke… slet ikke…
Sandie: Det det med højskole…det er jo ikke helt langt væk; nu kalder du det selv for husflidstechno, kan du forklare hvorfor du har fundet på at kalde det for husflidstechno?
Einer: Ja, det er jo fordi jeg går sysler lidt med husflid til hverdag som handyman på Kerteminde Højskole.
Sandie: …og Kerteminde Højskole, det var den, der før hed Den danske Husflidshøjskole.
Einer: Yes!
Sandie: Hvad siger de til at øhh… gør du lidt grin med det der husflid?
Einer: Nej, jeg synes bare, jeg opdaterer den lidt; fra 1700-tallet til 1999. Jeg bruger lidt techno til at sætte lidt gang i det.
Sandie: Men hvad er husflid, hvis du skulle beskrive det med dine egne ord?
Einer: Det er at lave det, man har brug for, af det man har… med de evner, man har til rådighed.
Sandie: Det er noget med, at du selv laver alle dine ting…
Einer: Ja…helst…
Sandie: Hvorfor gør du det?
Einer: Jeg har det så dårligt med alt det serieproducerede pis, vi omgiver os med i vort samfund. Jeg mener så’n livskvalitet er ligefremt proportionalt med de hjemmelavede ting, man omgiver sig med. Jeg har også lavet alle mine møbler selv. …og mine guitarer…
Sandie: Blandt andet den stol, vi var ved at snakke om før, da telefonen ringede…
Einer: Ja, det er min fiasko. Det er sådan for at illustrere, at fiaskoer kan også bruges til noget. Min kan så bruges til at sidde i, en gang i mellem.
Sandie: (vender sig mod Lars) Det her, er det noget, du tror øh… vil blive et hit, nu ved jeg, Hygieiner, han vil selv distribuere sine CD’er, så det er ikke noget, man finder i pladeforretningerne, men tror du, det er noget, folk de kunne finde på at købe og spille til en hygge-aften?
Lars: Altså, jeg kan jo gi’ den melding at, til folk der ikke har pladen - og hvis man virkelig gerne vil ha’ fat i noget, så skal man nok også få fat i det, tror jeg - og der er absolut ikke nogen grund til at holde sig tilbage her: Jeg synes folk skal gå på jagt efter den her plade her. Det er den absolut værd. Det er en lille oplevelse, vil jeg sige…

Efter et interview med Bo Bomuld spilles "Hellere forhenværende end tænderskærende" med Hygieiner, sang (live) og fingerspilsguitar (playback), Ole Vedby, Elg-guitar (playback), Mikkel Olrik, ølbas (playback), Sofia Hagström, Katrine Bidstrup og Mia Walther, alle rytmeinstrumenter (playback), gags og dans (live).